Близо 500 души излязоха на протест и блокираха Е-70 край Разград (СНИМКИ и ВИДЕО)

Днес, 25 август, се проведе протест срещу миризмите, задушаващи Разград. На митинга излязоха близо 500 души, които блокираха пътното платно на главен път Е-70 край областня град, в близост до бензиностанция Петрол.

YouTube

30-ина минути преди официалния старт на протеста в 18,00 ч. от пътна полиция вече бяха отбили движението и автомобили в този участък нямаше, а протестиращите безопасно се настаниха на пътното платно. 

Пред протестиращите говори организаторът адв. д-р Калоян Монев, след него се изказаха и други граждани, като дума бе дадена на всеки желаещ.

Адв. д-р Калоян Монев в началото на протеста обяви, че общността на Разград иска да излъчи обществен комитет, който да представлява гражданите пред държавата и общината, като с това те да не спират да търсят решение на проблема с мръсния въздух. Освен това, те желаят и кметът на община Разград да обяви бедствено положение по реда на Закона за защита при бедствия, като по този начин ще се стимулира държавата да задейства своите механизми за решаване на проблема.

Към 18:20ч. протестиращата група се насочи към друго възлово кръстовище, през което преминаваха автомобили – това на разклона за Исперих. 

След блокирането и на другото кръстовище, 30-ина минути по-късно протестиращите се разотидоха към старта на протеста, а самото изтегляне на протестиращите към града образува огромна тапа от автомобили в двете ленти, посока изхода на Разград. Колоната с автомобили се извиваше до разклона за Търговище, където полицията регулираше движението.

Протестът е продължение на митинга от понеделник срещу миризмите, които тероризират града години наред. Всички граждани единодушно молят компетентнтите институции да се задействат и да открият причинителя на това деяние и то да бъде преустановено, а миризмите от въздуха на Разград – отстранени.

Протестиращите бяха също на мнение, че това няма да бъдат единични протести и борбата им ще продължи до решаване на проблема.

Очаквайте видео репортаж!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе