Областният управител подари топки на златни медалисти по хандбал от Кубрат

Областният управител Владимир Димитров покани шампионите по хандбал до 12-годишна възраст от Хандбален клуб „Кубрат“. Момчетата гостуваха заедно със своите треньори Борислав Борисов и Илиян Илиев. На срещата носеха шампионската си купа, а за подарък към областният управител оставиха златен медал. Ще припомним, че в края на месец юни момчетата спечелиха първо място в класирането на Държавните финали в град Хасково.

На срещата с областния управител разказаха как са стигнали върха в държавните финали по хандбал – побеждавайки отборите на Габрово, Поморие, Велико Търново, а на финала са победили  ХК Локомотив Варна. С индивидуални награди бяха отличени хандбалните надежди Дарио Тодоров и Дорук Веждет. В отбор на звездите е отличен Емир Елмаз.

YouTube

Със съдействието на областния управител Владимир Димитров децата са поканени от Народния представител Гюнай Хюсмен да посетят Народното събрание в столицата ни. Те ще се запознаят с работата на депутатите и ще видят залата, в която се коват законите на страната.

Владимир Димитров подари на хандбалния клуб две топки, с които да продължат да тренират и да носят още медали за Кубрат. Особени заслуги имат треньорите, на Борислав Борисов областният управител връчи плакет на Областна администрация за жители на областта с постижения в различни сфери.

„В малка община да се развива спорт е трудно, правите невъзможното да ангажирате младите да спортуват, имате си традиции в Кубрат и ги продължавате, заслужавате адмирации затова“, каза Владимир Димитров.

Борислав Борисов разказа, че децата искат да тренират, но след осми клас обикновено заминават за по-голям град и затова основните състезатели в Кубрат са до тази възраст. Той също се похвали, че в този спорт почти няма отбор в А група, в който да няма кубратчанин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе