Стартира проект за ремонт на пет читалища в Община Исперих

В понеделник, 11 септември бе даден официален старт на проект “Подобряване на културната инфраструктура в населените места на община Исперих (с. Малък Поровец, с. Белинци, с. Лудогорци, с. Голям Поровец и с. Лъвино)“, финансиран по процедура на МИГ – Исперих от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. и собствено участие на Общината.

Проектът предвижда извършване на строително-ремонтни дейности на зрителните зали на читалищата в с. Лудогорци, с. Малък Поровец, с. Белинци, с. Голям Поровец и с. Лъвино. В Белинци, М. Поровец и Лъвино ще бъде извършен ремонт и на сцените на културните институции, а в Лудогорци и Лъвино се предвижда ремонт и на покривите на сградите.

YouTube

На официалното откриване днес в с. Лудогорци кметът Белгин Шукри поясни, че това е един дълго чакан проект и благодари на изпълнителния директор и експертите на СНЦ „МИГ – Исперих“ за доброто сътрудничество, благодарение на което дейностите по проекта вече са факт. „Вярвам, че след обновяването на сградите, местните хора ще възродят дейностите и инициативите в тях и те отново ще се превърнат в място за творчество и споделяне на празници“ – каза още градоначалникът.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 120 календарни дни.

СТАРТИРА ПРОЕКТ ЗА РЕМОНТ НА ПЕТ ЧИТАЛИЩА В ОБЩИНА ИСПЕРИХДнес бе даден официален старт на проект “Подобряване на…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Monday, September 11, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе