Световният ученически шампион в две дисциплини Лъчезар Вълчев получи парична награда от Община Разград за високи спортни постижения

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев връчи на световния ученически шампион в две дисциплини – троен скок и скок на дължина – Лъчезар Вълчев парична награда за високи спортни постижения. Той поздрави както младия състезател за успехите му, така и неговия треньор в СКЛА“Лудогорец“ Красен Цонев за това, че развива лекоатлетическите заложби на децата от Разград. „Изключително сме горди, че се състезаваш за Разград и прославяш града и България и ти желаем още по-големи успехи занапред“ – обърна се г-н Добрев към Лъчезар Вълчев. Той допълни, че през последните години осигуряването на подходяща база за подготовка на лекоатлетите е сериозно предизвикателство през общинската управа. Имаме амбиция през следващата година да работим за тренировъчна зала за леката атлетика и за други спортове, които през зимата имат необходимост от закрита база – заяви заместник-кметът.

„Лъчезар е още по-голям герой, затова, че въпреки нелеките условия постига перфектни резултати, надяваме се да отговорим на очакванията, а той да се превърне в пример за подрастващите и броят на успешните лекоатлети в Разград да се увеличи“ – заяви още г-н Добрев. Красен Цонев разказа, че заради постиженията на Лъчезар вече има запитвания от родители от други градове дали могат за запишат децата си да тренират в Разград, което е добър атестат за реномето на разградската летоатлетическа школа.

YouTube

Премията от 2000 лева, която 18-годишният Лъчезар Вълчев получи, е част от финансов резерв от общински средства, предвидени за постигнати високи спортни постижения според член 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. През тази година бяха направени две предложения за връчване на такава премия, първото бе за 15-годишния колоездач от СКК“Спринт“ Георги Радославов. За постиженията си на национални и международни форуми той получи премия от 900 лв.

И двете предложения на клубовете, в които се подготвят двамата младежи, бяха гласувани единодушно от членовете на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет на тяхно заседание миналата седмица.

В срещата, на която бе връчена премията на Лъчезар Вълчев, участва и специалистът „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе