За втора поредна година ПГТС „Христо Смирненски“ се включи в инициативата на „BG Бъди активен“, посветена на Европейския ден на спорта в училище

За втора поредна година Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“-Разград се включи в инициативата на „BG Бъди активен“, посветена на 29 септември- Европейски ден на спорта в училище.

YouTube

Гости на събитието в гимназията бяха Ремзи Осман-Седемкратен световен шампион по борба за ветерани, с повече от 35 години на тепиха. Два пъти републикански шампион, майстор на спорта с 11 медала от Световни първенства. Франко Русо-футболист в ПФК „Лудогорец“, централен защитник, Сейхан Ахмед- отговорник по екипировката на „А“ отбор на ПФК „Лудогорец“ и Магдалена Маринова-хореограф по народни, модерни и класически танци. Те се включиха в спортните игри с учениците, разказаха им за своите успехи и упоритостта за постигане на целите. На специално изработен плакат за събитието, който ще бъде окачен в училището, всички те оставиха послание за децата, което да им напомня да не се отказват от мечтите си и да спортуват по-често, за да са здрави. Главната цел на Европейския ден на спорта в училище – една от най-масовите кампании, целяща повишаване на нивото на физическа активност, е да се даде възможност на децата да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което да им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и силни. Сдружение BG Бъди активен добавя допълнителна стойност на кампанията, чрез задаване на допълнителни теми за ангажиране на децата. Специалната тема е Спорт #БезОтпадъци, чиято цел е въвличането на децата в опазването на околната среда.

Спортните игри имаха състезателен характер, а на гостите беше отредено да оценят и наградят креативността на гимназистите, които с помощта на своите учители по професионална подготовка трябваше да изработят скулптури от отпадъчни материали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе