Над 300 деца участваха в кроса „Златна есен“, с който УСШ откри новата учебна година и започна поредица от състезания, посветени на 70 години от създаването си

Над 300 деца участваха в кроса „Златна есен“, с който ЦПЛР Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ откри новата учебна година и започна поредица от състезания, посветени на 70 години от създаването на школата.

Състезанието в Градския парк бе открито от директора на УСШ Цветан Танев, който припомни, че школата е създадена през 1953 г., първоначално като Юношеска спортна школа. През годините УСШ е връзката между масовия спорт и високото спортно майсторство, което клубовете развиват и е гръбнакът на разградския спорт – заяви Танев.

YouTube

През учебната 2023/24 г. в 42 групи в УСШ са записани 604 деца. Това става със заявление от родителите, не се плащат такси за тренировките. 11 вида са спортове, които се развиват в УСШ. 8 преподаватели подготвят децата: Стефко Данаилов – баскетбол, Красен Цонев – лека атлетика, Христо Димитров – бадминтон, Росен Русев – шахмат, Айшегюл Ахмедова – волейбол, Боян Бонев – стрелба с лък, Татяна Станева – ориентиране, Росен Иванов – тенис на маса. Още трима лектори преподават в УСШ: Жана Димитрова – плуване, Мирослав Минчев – колоездене и Севдалин Стоянов – тенис на корт.

От името на заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова директорът на УСШ получи поздравителен адрес за юбилея, връчен му от специалиста по спорт в Община Разград Златина Георгиева. Тя имаше честта да връчи и медалите на част от победителите в състезанието и да ги поздрави за постигнатите успехи. Поздравителен адрес от името на Регионалното управление на образованието връчи и експертът по спорт в РУО Николай Миланов.

В кроса участваха ученици от 1 до 12 клас от 12 училища и извънучилищни звена в четири населени места: Разград, Русе, Лозница и Ясеновец. Отборен победител с най-много деца, качили се на почетната стълбичка, се оказа О У“Васил Левски“ – Разград, на второ място е ППМГ “Акад. Никола Обрешков“-Разград, а на трето – ОУ “Никола Икономов“-Разград.

Ето имената на победителите в различните възрастови групи:

1-2 клас, момичета:

  1. Мадлен Марианова – ОУ “В.Левски“
  2. Нур Насуф – ОУ “Н.Й.Вапцаров“
  3. Саня Александрова – ОУ “В.Левски“

Момчета:

  1. Мерт Зия – ОУ “Н.Й.Вапцаров“
  2. Стоян Йорданов – ОУ “Н. Икономов“
  3. Християн Коев“ – ОУ “В. Левски“

3-4 клас, момичета:

  1. Адел Топчу – ОУ “Н. Икономов“
  2. Бусе Мехмед – ОУ “В. Левски“
  3. Верда Нурхан – ОУ “Н. Й.Вапцаров“

Момчета:

  1. Стилиян Пейчев – ОУ “В.Левски“
  2. Боян Калинов – ОУ “В. Левски“
  3. Джейми Райков – ОУ “В. Левски“

5-6 клас, момичета:

  1. Василена Маринова – ППМГ “Акад. Н.Обрешков“
  2. Ния Николова – ППМГ “Акад. Н.Обрешков“
  3. Кристиана Руменова – ОУ “Васил Левски“

Момчета:

  1. Али Алиев – ОУ “Н.Икономов“
  2. Христо Христов – ППМГ “Акад. Н.Обрешков“
  3. Денислав Тодоров – ОУ “Васил Левски“

7-8 клас, момичета:

  1. Ашли Йени – ОУ “В.Левски“
  2. Алекса Николаева – ПГПЧЕ “Екз. Йосиф“
  3. Зерен Нихадова – СУ “Христо Ботев“-Лозница

Момчета:

  1. Венцислав Ангелов – ОУ “В.Левски“
  2. Сали Илхан – НПТГ “Ш.Петьофи“
  3. Иско Хасанов – Ясеновец

9-10 клас, момичета:

  1. Изабел Росенова – ПГПЧЕ“Екз. Йосиф“
  2. Емануела Стоянова – УСШ-Разград
  3. Биляна Панчева – УСШ-Разград

Момчета:

  1. Тома Виденов – НПТГ “Ш.Петьофи“
  2. Кристиян Кунев – ПГПЧЕ “Екз. Йосиф“
  3. Айтунч Алиев – ППМГ “Акад. Н.Обретенов“

11-12 клас, момичета:

  1. Каролина Иванчовска – ППМГ “Акад. Н.Обрешков“
  2. Йоана Вълова – ППМГ “Акад. Н.Обрешков“
  3. Ниляй Ахмед – ПГИ “Р.Шуман“

Момчета:

  1. Христофор Божанов – НПТГ “Ш.Петьофи“

Призьорите получиха медали, отборните победители – купи, а всички финиширали – шапки с логото на УСШ.

УСШ посвещава на 70-тата си годишнина още 6 състезания, за участие в които са поканени представители на ученически школи от съседни региони. На 14 октомври от 10,30 ч. на спортния комплекс по стрелба с лък ще се проведе състезание по стрелба с лък. На 18 октомври от 14,00 ч. е състезанието по бадминтон, то ще се проведе в зала „Лудогорец”, в него ще участват състезатели от Разград и Исперих. В същия ден, но от 16,00 ч. в Градския парк е състезанието по ориентиране, в което ще участват деца от ученическите школи от Разград, Русе и Търговище. На 25 октомври от 10,00 ч. в зала „Лудогорец” започва състезанието по тенис на маса с участие на състезатели от спортните школи в Разград, Русе и Плевен. На 27 октомври състезанията са две, и двете са в зала „Лудогорец” и започват от 11,00 ч. – по волейбол и шахмат. И в двете участват състезатели от школите в Разград и Шумен.

Posted by Община Разград on Tuesday, October 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе