Арена на Титаните – детска арена в помощ на 8-месечната Цвети (ВИДЕО)

Братята Ивелин и Мариян Иванови от Разград и Валентин Стефанов от Русе са организаторите на благотворителното събитие „Арена на титаните“, което се проведе през септември в град Разград.

Ивелин е на 40 години, семеен и работи в сферата на хранително-вкусовата промишленост, като доскоро е бил и активен спортист. Мариян е на 35 години и от 3 години е част от системата на МВР в сектор „Охранителна полиция“. Двамата са участвали в кастинги за предаванията „Игри на волята“ и „Сървайвър“, където от близо 15 хиляди кандидатствали мъже Ивелин достига до Топ 20.

YouTube

Идеята за „Арена на титаните“ се заражда на връщане от състезание от подобен тип в град Русе, когато двамата братя и техният приятел Валентин Стефанов решават, че могат да организират подобен тип събитие и в родния си град: „Не вярвахме, че броят на участниците ще е толкова голям – имахме 28 участници – 13 жени и 15 мъже на възраст между 19 и 47 години и всички те бяха изключително добре физически подготвени“ – разказва Ивелин.

Сумата, събрана от събитието, е 6 450 лв., за която организаторите са благодарни на всички включили се. Единственото, от което остават разочаровани е не много големия интерес от живущите в града: „Въпреки малката аудитория не сме се обезкуражили и продължаваме да мислим за следващи благотворителни събития, които да организираме“ – разказва Мариян.

Организацията на събитие от този вид и то с благотворителна цел не е лесна, но тримата приятели са твърдо решени да не се отказват. Стараят се вложенията им да бъдат минимални и да използват лични средства и ресурси, за да могат да дарят възможно по-голяма сума на хората, на които помагат: „Бихме били изключително щастливи, ако имаме и финансова подкрепа, но в нашия град хората не смятат събитието за толкова атрактивно и може би затова няма и голям интерес към спонсорство“ – споделя Ивелин.

На 14-ти и 15-ти октомври отново в Градски парк-Разград предстои и следващото благотворително събитие, като този път то ще бъде за деца: „След като мина първото събитие с кауза „Заедно за Ачо“ бяхме решили, че до края на годината няма да правим друга организация, но въпреки трудностите, се съгласихме да поемем риска и да организираме още едно благотворително събитие – този път за деца“ – споделят те.

Записаните деца до този момент са 26, като таксите за участие от по 100 лева се заплащат предимно от дарители. Първият, който поема инициативата да заплати таксата на едно от децата, е именно Константин Стоянов, който става втори на състезанието „Арена на титаните“. След него други граждани решават да го последват. Каузата на благотворителното събитие е под наслов „Детска арена – заедно за Цвети“ и със събраните средства ще бъде закупено моторно превозно средство за семейството на 8-месечната Цвети, за да могат родителите й да я транспортират до различни болници, тъй като състоянието й изисква специални грижи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе