Млади борци от 4 държави участваха в 26-тото издание на турнира „Лютфи Ахмедов”, „Олимпиец”-Търговище е отборен шампион

Млади борци от 4 държави участваха в 26-тото издание на международния турнир по свободна борба „Лютфи Ахмедов”, който се организира от СКБ”Лютфи Ахмедов” със съдействието на Община Разград. Спортната надпревара се проведе в обновената спортната зала „Абритус” днес и бе открита от председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, а заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Разград Полина Иванова бе сред официалните лица, които връчиха наградите на победителите.

YouTube

От името на ръководството на Община Разград г-н Ненчев поздрави участниците в турнира и техните ръководители за интереса им към този традиционен за региона спорт, който възпитава младите хора в труд, дисциплина, упоритост, воля за успехи, а освен това е и едно от средствата, които могат да избавят младежите от пороците на нашето време.

На официалното откриване на турнира признание получиха няколко от заслужилите деятели на спорта борба и подкрепящи развитието му в региона. За своята 90-годишнина поздравителен адрес от Българска федерация по борба получи дългогодишният треньор Юмер Фикриев, за заслугите си към лудогорската борба той получи и плакет от СКБ”Лютфи Ахмедов”. Плакети бяха връчени от изпълнителния директор на клуба Ремзи Реджеб и на: сина на патрона на турнира Шукри Лютфиев, Иван Илиев, Бейсим Ахмед, Дениз Музаффер и други.

98 състезатели от 21 клуба от четири държави – България,Молдова, Северна Македония и Турция – Бурса и Одрин – участваха в надпреварата за момчета, момичета и кадетки. След оспорвани схватки на двата тепиха отборната шампионска купа спечели клуб „Олимпиец”-Търговище, втори остана „Черноморец-Свободна борба”-Бургас, а трети – АСК”Сливен”-Сливен. Наградата за най-техничен състезател отиде при Александр Куртев от Молдова, за най-резултатен състезател – при Таха Йозтюрк от Бурса, Турция, а най-добър чуждестранен състезател стана Ахмет Синджар от Одрин, Турция.

Ето имената на всички победители по категории:

Момичета: кат. 39 кг. – Натали Алексиева, „Кубадън”-Лозница;

Кадетки: кат. 57 кг. – Филис Кямил, „Лютфи Ахмедов”-Разград;

Момчета:

Кат. 35 кг. – Мерт Мустафов, „Олимпик”-Търговище

Кат. 38 кг. – Таха Йозтюрк, Бурса, Турция

Кат. 41 кг. – Ахмет Синджар, Одрин, Турция

Кат. 44 кг. – Денис Сезгинов, „Олимпиец”-Търговище

Кат. 48 кг. – Егор Марков, Молдова

Кат. 52 кг. Гюнайджан Килич, Бурса, Турция

Кат. 57 кг. Александр Куртев, Молдова

Кат. 62 кг. – Гален Петров, „Олимпиец”-Търговище

Кат. 68 кг. – Стоян Георгиев, „Черноморец-св.борба”-Бургас

Кат. 75 кг. – Радомир Неновски, АСК”Сливен”

Кат. 85 кг. – Жетмир Ахмети, Северна Македония

Кат.+85 кг. Димитър Димитров, „Юнак-Локомотив”-Русе.

Posted by Община Разград on Saturday, October 7, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе