Редактор от екипа на Razgrad News се включи в национална академия по проверка на фактите

Платформата на АЕЖ-България за проверка на фактите Factcheck.bg проведе своята втора национална академия по проверка на фактите, с фокус гражданския сектор. Академията се проведе в три дни в град Велико Търново, а участие взеха регионални представители на местни медии, журналисти на свободна практика, студенти и представители на неправителствени и граждански организации. Обучението бе разработено от експертите по проверка на фактите от Factcheck.bg съвместно с представители на американския институт за медийни изследвания „Пойнтер“.

Целта на обучението бе да подготви журналисти от регионалните медии и активни членове на гражданския сектор да разпознават и да противодействат на дезинформацията. Обучението включи основни принципи и работа със съвременни инструменти за проверка на фактите. В рамките на обучението, участниците се учиха как да работят по реални казуси за проверка на фактите. След приключване на обучението, участниците имат възможност да продължат да работят по свои проверки под менторството на обучителите от Factcheck.bg.

YouTube

Част от академията за проверка на фактите бе и редакторът от нашия екип – Марияна Георгиева. За успешно проведено обучение, тя получи сертификат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе