Община Разград с писмо до ОДМВР за съдействие за регулиране движението на кръстовището на ул. „Добруджа“, „Странджа“ и „Черна“

Община Разград изпрати писмо за съдействие до ОДМВР-Разград във връзка с необходимостта от регулиране на движението на кръстовището на ул. „Добруджа“, „Странджа“ и „Черна“ в областния град.

Това се налага след като при станал през септември пътен инцидент в участъка са нанесени поражения на светофара, една от секциите е паднала върху пътното платно, вследствие на което светофарната уредба не работи. Към момента движението на кръстовището се осигурява чрез пътни знаци, но в пиковите часове сутрин и вечер се образуват колони от автомобили. Във връзка с това заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Полина Иванова моли за съдействие ОДМВР-Разград като служители от сектор „Пътна полиция“ регулират движението в пиковите часове до отстраняване на повредата в светофарната уредба.

YouTube

Междувременно Община Разград започна постъпки за извършване на ремонт на светофара. От специализирана фирма е получена информация, че срокът за доставката на различните елементи от светофарната уредба – светодиодни светофарни секции, обратни броячи – пешеходни и транспортни – отнема време: вероятно от няколко седмици до месец и половина. След доставката на елементите от светофара ще започне монтирането на новото съоръжение.

Община Разград се извинява за причинените неудобство и призовава водачите да шофират внимателно при преминаване в района!

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе