Кандидатът за кмет Добрин Добрев: Не бива да позволяваме Разград да бъде въвлечен в спиралата на експериментите

Кандидатът за кмет на Разград Добрин Добрев бе гост в предизборното студио на Razgrad News. Т

ой е роден и израснал в Разград, семеен с 2 деца. Работил е в Бюрото по труда, Инспекция на труда, а от 2019 г. насам е заместник-кмет на Община Разград.

YouTube

На въпроса защо се е кандидатирал за кмет Добрев споделя, че е направил преценката за себе си, че може да отговори на очакванията на съгражданите си и да се справи със задачата да поеме отговорността. Допълнителен мотив за него са удовлетвореността от решаването на проблемите на съгражданите му и тяхната подкрепа: „За последните 4 години като заместник-кмет задно с екипа ми свършихме не малко неща – преасфалтиране на главните пътни артерии, ремонт на градския парк и съм убеден, че заедно можем да направим Разград едно по-добро място за живеене. Удовлетвореността от решаването на проблемите на съгражданите ми и тяхната подкрепа е допълнителен мотив.”

Кандидатът за кмет иска Разград да се превърне в град, който е предпочитано място за живеене, и има амбициозна програма за развитието на града: „Идеята ни е да започнем превръщането на Разград в град, който е над средно ниво по всички показатели – по-добри условия за здравеопазване и образование, по-чист въздух. Искам да видя Разград като място, което младите хора да предпочитат за развитието си“ –  сподели той.

По темата с най-належащите проблеми в града и справянето с тях Добрев е категоричен: „Всеки проблем на наш съгражданин е проблем и на общината. Искаме да скъсим дистанцията между общинските институции и гражданите“. Идеята му е да се създадат квартални наместници, които да имат отговорностите и правомощията да следят за нередности и да бъдат на пряко подчинение на кмета на общината.

Според Добрин Добрев чистотата на въздуха също е сред основните проблеми, за който вече 8 години не е намерено решение. Други нашумели теми са градският и междуселищният транспорт, както и подобряването и модернизирането на уличното осветление.

На въпрос от гражданин дали селата ще продължат да бъдат пренебрегвани и в новия мандат Добрев отговори: „Мой приоритет е голяма част от средствата да се насочват именно към селата, защото в град Разград доста проблеми вече бяха решени и е нужно такава субсидия да се насочи и към селата за подобряване на пътната и здравната инфраструктура, гробищните паркове и общите части“.

Добрев коментира и темата с градския и междуселищния транспорт като разкри, че транспортната схема на общината е от 2012 г. и не е достатъчно адекватна към настоящия момент: „Ще започне разработване на нова транспорта схема, като е нужно е да се променят и подобрят автобусните разписания, да се субсидират маршрути и да се повиши комфортът на градските и междуградските линии“ – заяви още той.

За Добрин Добрев спортът също ще бъде приоритет, като той и екипът му имат амбицията да бъде ремонтиран и градския колодрум, където да се изгради комбинирана спортна площадка в средата и той да се ползва най-рационално от няколко спортни клуба: „Имаме амбиция и да създадем мултифункционална спортна площадка за кондиционни тренировки по лека атлетика и други спортове, защото това е от първа необходимо за по-качествената подготовка на спортистите.“ Добрев допълни още, че до момента е направено всичко нужно, за да може спортна зала „Абритус“ също да функционира.

Проблемът с миризмите също е една от приоритетните за кандидата за кмет теми: „Вече сме алармирали институциите, че имаме готов идеен проект за ремонт на градската пречиствателна станция, както и че има големи затруднения с функционирането й“ – каза той. Добрев сподели още, че пречиствателната станция е от 1974 г. и е от смесен тип като пречиства освен битовите води и много голям процент от отпадните води на промишлеността в Разград. Кандидатът за кмет добави още, че изградените по време на мандата му мобилните станции за контрол на качеството на въздуха са направили така, че да има по голяма прозрачност в индикациите на това, че наистина има проблем със замърсяването. Той би предложил още следващата година да се създаде и проект за ремонтиране на съоръжението, да се заделят средства и също така да се кандидатства по различни програми за субсидиране от държавния бюджет.

На въпроса може ли да се очаква, че държавната администрация ще се активизира през новия мандат Добрев е категоричен: „С колегите свършихме доста работа през изминалите четири години, но също така съм и наясно, че има сериозна необходимост от промяна в начина на административното обслужване на гражданите. Имам конкретни мерки, които ще приложа като изключително важни за мен са контролът и строгостта при изпълнението на задачите и ще бъда безкомпромисен при прилагането им“ – заяви той.

По темата с разкриването на аптека в жк „Орел“ Добрев коментира, че един от проблемите за липса на такава е високият наем. Затова според него решението е построяването на аптека от типа сглобяеми помещения. Помещението да бъде отдадено под наем за символична сума.

На въпрос на гражданин относно подходящата инфраструктура за безпрепятствено придвижване на хора с увреждания Добрев сподели, че до момента в Разград има две училища с изградени такива системи, рампа за деца с увреждания в детска градина „Славейче“, както и десет устройства за асистирано изкачване на стълби: „Ще продължим да работим върху подобряването на тази инфраструктура, за да осигурим достатъчно добри условия за хората с двигателни проблеми“ – категоричен бе той.

Добрин Добрев сподели още, че той няма политическа зависимост, а единствено политическа принадлежност и че всеки е свободен да има такава: „През последните четири години в работата ми с гражданите никога не съм ги делил на етнос, пол и религия, като това е мой железен принцип, който ще продължа да спазвам“.

На въпрос защо гражданите да гласуват за него кандидатът за кмет сподели: „Доказах, че мога да бъда един достоен представител на местната власт и не бива да позволяваме Разград да бъде въвлечен в спиралата на експерименти. Смятам, че съгражданите ми ще гласуват мъдро и ще изберат предвидимостта и възможността развитието на града да продължи и занапред“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе