Нов ученически автобус за община Кубрат

Със съдействието на Община Кубрат и ръководството на местната администрация от Министерството на образованието и науката (МОН), беше осигурен чисто нов ученически автобус от марката „Акиа“, модел „L9“.

Превозното средство е снабдено с 35+1 седящи места и разполага с климатик и специална отоплителна система. Лично временно изпълняващият длъжността кмет на община Кубрат, Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет, Хюсеин Юмеров, заместник-кметът Женифер Пойраз и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към Община Кубрат, Стефан Калинов, приеха превозното средство.

YouTube

Автобусът ще се използва само за превоз на ученици от населени места, в които няма училище, до училищата на територията на град Кубрат.

„С новата придобивка ще се облекчи организацията на дейността на Общината по осигуряване на транспорта на пътуващите ученици до училищата в града. Безопасността и грижата за учениците са приоритет както за общината, така и за държавата, и това се доказва, предоставяйки ни тази ценна придобивка“, заявиха от Общинската администрация в град Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе