Последно заседание на Общинския съвет в Кубрат

Днес се проведе последното редовно заседание на Общински съвет – Кубрат за мандат 2019-2023 година. Сесията се състоя в Ритуалната зала към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат.

В началото на заседанието, членовете на Общинския съвет гласуваха за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Кубрат и на временно изпълняващи длъжността кметове на кметствата в населените места. Тези лица ще управляват временно до встъпването в длъжност на новоизбраните кметове. За временен кмет на община Кубрат бе избран досегашният заместник-кмет на общината, Мирослав Йорданов.

YouTube

Също така, за временни кметове на кметствата в населените места бяха определени следните лица: Есин Мехмедова за с. Беловец, Севджан Исмаилова за с. Бисерци, Джахиде Юсуфова за с. Божурово, Гюлюмсер Сюлейманова за с. Горичево, Сехер Халилова за с. Задруга, Емел Ремзиева за с. Медовене, Бехидже Инел за с. Мъдрево, Найлян Сали за с. Равно, Айтен Илиманова за с. Савин, Нихал Кедикова за с. Севар, Гюнюл Хасан за с. Сеслав, Дилек Пехливан за с. Точилари и Добринка Филева за Тертер. Тази точка бе приета единодушно с 19 гласа „за“.

На заседанието, съветниците също така одобриха точка, свързана със застраховането на имоти, принадлежащи на общината като частна собственост за 2024 година. Парламентът прие и отчет за дейността на Общинския съвет – гр. Кубрат и неговите комисии за периода от януари 2023 година до юни 2023 година, включително.

В края на заседанието председателят на Общинския съвет, г-н Хюсеин Юмеров, изрази своята благодарност към всички съветници за отлично свършената работа през този мандат. Той подчерта важността на съвместната работа с Общинската администрация и благодари на всички, които участваха активно в заседанията на съвета. По време на заседанието стана ясно, че през този мандат местният парламент е взел общо 545 решения, документирани в 52 протокола от заседания.

Председателят Юмеров завърши своето обръщение, като подчерта важността на общинските ценности и мисията на общината в подобряването на качеството на живот на гражданите. Той заключи, че всички трябва да се гордеят с постигнатия успех и с работата, която бе свършена през последните четири години.

„Тук е мястото да благодаря на Общинската администрация, защото предлагайки определени решения за жителите на община Кубрат, те гарантираха и изпълнението на взетите от нас решения и техния успех. Също така, искам да изразя благодарност към всички кметове на общината, на всички управители на нашите търговски предприятия и на всички граждани, които се включиха в нашите заседания, защото това помогна на общинските съветници да вземат възможно най-добрите решения. За мен беше чест да бъда председател на Общинския съвет. Всички трябва да сме горди, че направихме община Кубрат едно по-подходящо място за живеене. Благодаря на всички и успех в бъдещите начинания“, каза в заключение председателят Хюсеин Юмеров.

Заседанието приключи с аплодисменти и с обща снимка за спомен пред сградата на Община Кубрат. На 27 октомври ще бъде открита и нова детска площадка, осигурена със средства на Общинския съвет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе