Млади таланти в ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество – Разград

Теодора Стефанова

В ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество  започнаха да пристигат съобщения за постигнати успехи в творческите надпревари от различни кътчета на България. Още от началото на учебната година възпитаниците на  Росица Друмева от клубове „Природа и фантазия“ и „Млад приложник“ се подготовяха за участие в XV Международен конкурс „Аз обичам Черно море“ – гр.Несебър и  националните конкурси  „Вълшебният свят на Родопите“ и „Фотоприказки“ – гр.Кърджали и „Морето не е за една ваканция“ – гр.Бургас.  Ето най-активните гимназисти от клуб „Природа и фантазия“: Виктория Иванова, Виктория Пенева, Виолетка Иванова, Габриела Неделчева, Катрин Трифонова, Михаела Красенова, Ростислава Дренчева, Теодора Стефанова, Феим Ахмедов. В клуб „Млад приложник“ учениците са разпределени в две възрастови групи. От начален етап  най-усърдно се потруди Дара Матева, а от средношколците – Дария Игнатова, Мерт Юмеров,  Преслава Пламенова, Сияна Ганчева и Стилиян Късов.

YouTube

По думите на ръководителя на клубовете, отличията са ценни преди всичко, защото част от децата и младежите посещават отскоро клубовете, а в надпреварата са взели участие стотици техни връстници от страната и чужбина. В националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите“ поощрителни награди получават Сияна Ганчева, ученичка от VI кл. в ОУ „В.Левски“ и Катрин Трифонова, ученичка от XI кл. в ПГИ „Р.Шуман“.     В националния конкурс за рисунка „Морето не е за една ваканция“  поощрителна награда получава Теодора Стефанова от XII кл. в ПГПЧЕ „Екз.Йосиф“.

Конкурсите имат за цел да откриват, популяризират и подпомагат развитието на детските таланти; да стимулират визуалната култура у децата с поглед към миналото, настоящето, бъдещето, традициите и красотата на родната природа.

Сияна Ганчева

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе