МОСВ с отговори на поставени въпроси във връзка с миризмите в Разград

По искане на адв. д-р Калоян Монев, изпратено на 18.09.2023 г. в качеството му на общински съветник и заместник-председател на общинския съвет в града, вчера е бил получен отговор на няколко важни въпроса, касаещи чистотата на въздуха в Разград.

Прилагаме отговорите от заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов на въпросите без редакторска намеса:

YouTube

А ето и какво сподели Монев:

Уважаеми съграждани,

През изминалия месец чух за себе си много неверни неща като основното беше, че се възползвам от проблема с миризмите заради изборите. Е, първи тур приключи, но моята позиция по темата ЧИСТ ВЪЗДУХ И ВОДА остава непроменена. Уверявам колегите (бъдещи общински съветници), че тепърва ще си говорим по въпроса до окончателното решаване на проблема, колкото и време да е необходимо за това. Целта е освен говорене да се премине най-накрая и към действия от страна на общинска администрация – от и за хората !
Също така, ще си говорим и по други наболели за хората въпроси благодарение на всички вас, които ни гласувахте доверие да ви представляваме в местния парламент.

Преди изборите казах, че няма да се откажа от правото ни да дишаме чист въздух и крачка назад няма да правя. Днес съм тук, за да потвърдя още веднъж думите си, дори и това да е неприятно за някои.

Длъжен съм да заявя всичко това, за да стане пределно ясно, че с избори или без избори, аз имам непоколебима позиция по този въпрос. Разград е наша кауза, а аз ще остана глас на хората в местната власт. Вярвам, че ако сме заедно, ще успеем.

В тази връзка, представям на Вашето внимание (следизборно) отговор на МОСВ от вчера, понеделник, по поставени от мен въпроси. Видно от него, през месец октомври е било предвидено да се извършат непрекъснати замервания с Мобилната автоматична станция на Регионална лаборатория-Русе. Очаквам да видя и резултатите от тези замервания, след като лично аз съм усещал неприятни миризми през този период, въздържайки се към него момент ВРЕМЕННО И СЪВСЕМ ЗА КРАТКО да говоря за това поради гореизброените причини и за да не бъда погрешно разбран още веднъж с каква цел коментирам проблема. Целта е една единствена – всички искаме той да бъде окончателно разрешен!

Продължаваме заедно!
адв.д-р Калоян Монев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе