МЕУ, БИМ и БИС удостовериха съответствието на машините за гласуване

Снимка: бТВ

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт по метрология (БИМ) и Българският институт за стандартизация (БИС) удостовериха съответствието на техническите устройства за машинно гласуване за балотажа на местните избори на 5-ти ноември. Екипите на трите институции работиха интензивно и в непрекъснат режим в последните дни, за да извършат процедурата и да осигурят протичането на честни и демократични избори в неделя.

Докладът за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и техническата спецификация и решението за удостоверяване са изпратени в Централната избирателна комисия (ЦИК).

YouTube

По-рано днес екипите на МЕУ приключиха необходимите дейности и проверки от удостоверяването на машините. Благодарение на създадената от МЕУ оперативна организация и с активното съдействие на БИМ и БИС процедурата завърши своевременно и в рамките на днешния ден.

Решението за удостоверяване на машините за гласуване и доклада са публикувани на официалната интернет страница на МЕУ на следния адрес: https://egov.government.bg/wps/portal/ministry-meu/elections.2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе