Започна кандидатстудентската борса, организирана от РУО и Община Разград

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим приветства участниците в Кандидатстудентската борса, организирана от Регионалното управление на образованието и Община Разград съвместно с ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество.

YouTube

Г-жа Расим заяви, че тази инициатива се провежда, за да могат учениците, които през тази година завършват средното си образование, „да направят най-правилния информиран избор за своето развитие, за да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда, да бъдат знаещи и можещи, защото съвременният свят, в който живеем, го изисква.“.

Заместник-кметът Хабибе Расим изрази увереност, че всеки от участниците в Кандидатстудентската борса  ще бъде удовлетворен от възможността да се запознае с бъдещото си учебно заведение. Тя пожела на младите хора след завършване на висшето си образование да потърсят реализация в  родната си община Разград.

800 са тазгодишните зрелостници в Разградска област, към които е насочена Кандидатстудентската борса, но тя ще бъде посетена от 1561 младежи, тъй като са поканени и завършващите 11-ти клас – обясни началникът на РУО-Разград Ангел Петков, който също приветства участниците в инициативата.

Ръководствата на 18 висши учебни заведения изразиха желание да представят възможностите за обучение във ВУЗ-овете. Щандовете им са подредени във фоайето на Общински културен център-Разград(Новия театър) и могат да бъдат разгледани до 18,00 ч. днес.

В програмата на официалното откриване участваха възпитаници на ЦПЛР-Център за работа с деца – Татяна Славова и Жанет-Мари Кръстева от Класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева и мажоретки от Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе