Добрин Добрев: Благодаря на всички гласували, изборът беше изключително важен (ВИДЕО)

Днес в 12,00 ч. в местния пресклуб на БТА се проведе пресконференция на Инициативния комитет, издигнал новия кмет на Разград Добрин Добрев и общинските съветници, избрани от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ВМРО-БНД“.

„Доста динамична беше тази предизборна кампания, от наша страна тя беше изцяло позитивна, отворена, насочена към всеки един жител на Община Разград и останалите населени места в общината. Кампания от човек на човек, защото нашата основна мисия и основна цел бе да затвърдим, че кметът на община Разград е кмет на всички граждани, а не на дадена политическа сила или група от хора. Изборът за кмет на община е мажоритарен и да се гледа, той да бъде този стопанин на града, който най-добре ще успее да устои на трудностите през следващите четири години и най-добре ще успее да гарантира развитието на града и населените места около него, както и проблемите, които стоят на дневен ред“, започна Добрин Добрев.

YouTube

Добрев благодари на всички разградчани, които са излезли да гласуват и на първи, и на втори тур.

„Активността е изключително важна за справянето както с корпоративния, така и с купения вот, изборът е важен, защото гарантира нашето бъдеще през следващите четири години. Изборът беше изключително важен“, сподели още той.

„Искам да благодаря на моето семейство, не само заради лишенията от моето внимание по време на кампанията, но и за това че устоя на всички мръсни номера, които се правеха от наши опоненти. Разбира се, изборите приключиха, следва да се обединим и да работим за бъдещето на Разград“, каза новият кмет на Разград.

Добрев благодари на инициативния комитет, който го издигна като кандидат, за високото доверие и отговорността, която му гласуваха, както и на БСП и ВМРО, които първи са застанали зад неговата кандидатура. Добрев благодари още на всички останали политически организации и граждани, повярвали в него.

„Осъзнавам, че отговорността, с която съм натоварен, е голяма и заявявам готовност аз и моят екип от ден първи ще започнем сериозна и активна работа по разрешаване на проблемите, които стоят пред нас и за това Разград да стане едно по-добро място за живот“, сподели още той.

По темата за общинския съвет, Добрин Добрев сподели: „Общинският съвет ще бъде шарен, със 7 политически формации. БСП и ВМРО имат 5 общински съветници, считам го за един добър резултат, но можеше и да е по-добър.“

След него се включи и бившият председател на общинския съвет в Разград Стоян Ненчев, избран за общински съветник през новия мандат.

„Изборите показаха, че разградчани направиха правилния избор и оцениха качествата на Добрин Добрев като кандидат за кмет и като човек, който може да бъде добър стопанин на града“, започна той.

„Искам да отбележа, че неазвисимо от  грубото нарушаване на традиционния добър тон и добрата изборна атмосфера в Разград, този път бяха доспуснати някои отклонения, нападки и прояви, които не правят чест на местните политически сили“, каза още Ненчев.

„Силно се надяваме, че негативните неща, които се случиха през тази кампания, ще останат изолиран случай и занапред местните избори ще протичат в спокойна и нормална обстановка, при която да има състезание за идеи и възможност за избор на личностите“, сподели Стоян Ненчев.

„Отдавна в общинския съвет на Разград нито една политическа сила няма болшинство, така и както и преди, и сега, в общинския съвет ще бъде необходима консолидация и обединение върху всичко, което е полезно за общината, за нейните граждани и развитието на града“, каза още той.

Ненчев засегна и част от нещата, които на първо време търпят решение от Общинския съвет и кмета. 

На въпрос какъв ще бъде екипът на Добрев, той отговрои, че съвсем скоро ще има информация за него, но първо да мине учредителното заседание на общинския съвет и след това ще бъде обявено. Заместник-кметовете също ще бъдат обявени тогава.

„Общинската администрация имаше нужда от човек, който да ръководи и организира нейната дейност, и се надявам, че ще настъпи промяна в това отношение. В момента изготвяме анализ на нещата, които са се случили в предходния мандат, биха могли да бъдат нанесени леки промени в структурата. Една от първите ни задачи ще бъде проблемът с мръсния въздух. Стартираме сериозни преговори с Министерството на водите и околната среда и темата за реконструкция на градската пречиствателна станция“, завърши Добрев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе