Община Кубрат удължи срока на обявеното бедствено положение

Със заповед на кмета Алкин Неби е удължен срока на обявеното на 26 ноември 2023 г. бедствено положение след заседание на кризисния щаб с 24 часа. Днешната Заповед е подписана от кмета Алкин Неби и е в сила от 11.00 ч. на 27 ноември до 11.00 часа на 28 ноември /вторник/ 2023 година.

С оглед на ситуацията след обилния снеговалеж и силни пориви на вятъра, причинили спиране на ел. захранването и водоподаването в много от населените места на общината, се отменят и учебните занятия за утре – 28 ноември /вторник/ 2023 година.

YouTube

Щабът за изпълнение на плана е в непрекъснат извънреден режим на работа, с който ще се заемат отговорните лица и служби. При необходимост на бедстващи и пострадали хора ще бъдат осигурени завивки, дрехи, топла храна и напитки.

Юридическите лица, еднолични търговци и физическите лица, собственици на техника, подходяща за снабдяване на вода за питейни и битови нужди, да организират по възможност снабдяването с такава в бедстващите населени места.

Кметовете на кметства на засегнатите села да организират снабдяването с вода на населението, като докладват обстановката на оперативните дежурни служби.

Ситуацията в общината остава тежка поради бурния вятър и падналите дървета и прави разчистването на снега много трудно. Всички машини са на терен и разчистват улици и пътища от общинската пътна мрежа, като Община Кубрат призовава за повече търпение и разбиране.

Община Кубрат призовава хората да не предприемат рискови пътувания и да спазват точно указанията на органите на реда. Ангажираните с разчистването на улиците срещат трудности да влязат с машини в част от участъците заради спрените там коли, затова Община Кубрат призовава гражданите да отместят автомобилите си, които пречат на дейностите и движението на техниката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе