Кметът на Кубрат с благодарности за оказаното съдействие след силния снеговалеж

Започна разчистването на щетите от ураганния вятър и тежък сняг, който доведе до обявяването на бедствено положение в Кубрат и населените места на общината. Днес бедствената ситуация беше отменена в цялата Разградска област.

Вчера екипи остраниха прекършени клони и цели паднали дървета в централната част на град Кубрат. Големи щети са нанесени в централния парк „Омол“, както в района на детски градини и учебни заведения.

YouTube

Въпреки, че ситуацията остава тежка в общината вече няма населени места без електрозахранване и водоподаване. Към обяд в село Бисерци, което бедстваше четвърти ден, дойде и електричеството, а по рано през нощта и водата. Ситуацията постепенно се нормализира и по този повод кметът Алки Неби излезе с обръщение към жителите на общината:
„Уважаеми жители на община Кубрат,

В Разградска област през последните дни натрупа най-дебелата снежна покривка в цялата страна.

Искам да изкажа човешката си благодарност към всички работници и служители на ОП „Чистота“, гр. Кубрат, на ОП „Кубратска гора“ ЕООД, на земеделски производители по населени места, на служителите на Енерго-Про, на всички граждани на Община Кубрат.

Не на последно място благодаря на Областно пътно управление – Разград, на Гражданска защита, на служителите на районно управление на МВР- Кубрат, на огнеборците към Пожарна служба – гр. Кубрат, на кметовете на всички 16 кметства за положените усилия за нормализиране на усложнената обстановка на територията на община Кубрат!

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!“, казва кметът на община Кубрат Алкин Неби.

КМЕТЪТ НА КУБРАТ С БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ОКАЗАНОТО СЪДЕЙСТВИЕ, РАЗБИРАНЕ И ПОМОЩ Започна разчистването на щетите от…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, November 29, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе