Кметът Добрин Добрев наложи неустойка от 10 080 лева на снегопочистващата фирма

След извършен анализ на дейностите по отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка в периода 25-27 ноември Кметът на Община Разград Добрин Добрев наложи на „Уейст Солюшънс България“ЕООД неустойка за некачествено изпълнение на възложената работа.

След провеждане на обществена поръчка фирмата има договор с Община Разград с предмет „Събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване на територията на гр. Разград и населените места на община Разград“.

YouTube

Анализът на общинските експерти установи, че снегопочистващата фирма не успя да изпълни дейностите по снегопочистването на тротоарните площи към уличната мрежа, пешеходните подходи по площадите и в жилищните квартали на Разград, както и на общинските паркинги. В резултат на това се ограничи движението на пешеходци и не се осигури безпрепятствен достъп на населението до здравни, социални, търговски обекти и други обществени места. Това наложи Община Разград да се намеси при организацията на снегопочистването на град Разград, за което бяха привлечени допълнителна техника и работна ръка от персоналите на Община Разград и общинските предприятия „Паркстрой“ и „Ремонтстрой“.

Съгласно клаузите на договора между Община Разград и „Уейст Солюшънс България“ЕООД при неизпълнение на част от услугите Изпълнителят дължи неустойка в размер на петкратната единична стойност на съответната услуга по договора, посочена в ценовото предложение на изпълнителя, умножена с количеството неизпълнена работа. Стойността на неустойката е 10 080 лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе