Планета на емоциите откриха четвъртокласници от ОУ „Васил Левски“ в Разград

Учениците на Десислава Минева работят по годишен проект с преподаване на дизайн мислене, в който се учат да разпознават и изследват емоциите. В продължение на цяла седмица те споделяха с връстниците си какво ги прави щастливи и събираха своите разкази за преживяното в „Буркана на щастието“.

Когато стъкленият съд се препълни с радост и въодушевление, четвъртокласниците си организираха „Вълна на смеха“. В тази игра всеки трябваше да радва другите с весел смях, но никой няма право да се разсмива преди да му е дошъл редът.

YouTube

Кулминацията на щастливите преживявания избухна в заключителното денс парти, след което всеки получи значка, която е неговият пропуск за Планетата на емоциите, създадена от четвърти “г“ клас.

Госпожа Минева споделя: „Втората седмица продължихме да се носим по течението на „Морето на емоциите” и достигнахме до „Острова на Обичта“. Децата създадоха уникално дърво на обичта, на което всяко клонче бе посветено на специален човек в техния живот. Пощенската кутия събра в себе си множество писма адресирани до любим човек. С думи, писани със сърце, ние споделихме чувства и спомени, които правят връзката ни по-силна. Най-сладката част от седмицата бе, когато създадохме „Рецепта за Обич” и ръчно изработените от децата шоколадови сърца. С внимание към детайлите те направиха всяко сърце уникално, като всяко парче беше капка обич и грижа. Тази седмица на обичта беше не само време за изразяване на чувства, но и за създаване на връзки, които ще продължат да цъфтят.“

Проектът на Деси Минева е създаден с помощта на пратньорската ни органицация #RedPaperPlane, и помага на децата да развиват своите социално емоционални умения. Благодарим на нашите партньори за сътрудничеството #моретонаемоциите #RedPaperPlane и поздрави за Десислава Минева и нейните ученици за успешния старт на проекта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе