„Среща с аромат на кафе, сладки и плодове“ подариха кубратските емпатисти на потребителите от Дом за стари хора-Разград

Навръх 5 декември – международният ден на доброволеца, малките сърцати доброволци от Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат реализираха поредното предпразнично предизвикателство. Тяхната изненада този път беше организирано за потребителите от Дом за стари хора-Разград, където бяха радушно посрещнати от екипа на социалния дом и прекрасните „наши баба и дядо“, които са настанени там.

YouTube

Азра, Есер и Толга от името на своите връстници и подкрепилите ги възрастни подариха празничен коледен пакет със сладки, плодове,  кафе и картина с пожелание през целия месец декември, кафето да е повод за сбирка и сладка приказка.  Това е първото посещение на децата от Кубрат в социалната институция, но не е последната, както се очертава. От кратката, но изпълнена с вълнение и топлина среща двете страни си пожелаха скорошна среща.

„Благословията на възрастните, искрената им благодарност, усмивките по лицата, топлината в очите е достатъчен мотив и вдъхновение да развият чувствителност и съпричастност у всеки. Никой не знае кога съдбата, къде и пред какво ще го изправи.  Децата най-лесно разбират различните житейски ситуации, когато ги съпреживяват и се говори открито за тях. Най-хубавото нещо, което всеки един от нас може да прави, е да мисли за доброто с добро“, сподели кубратския секретар след края на срещата.

За старанието си децата от Клуб „Емпатия“ бяха почерпени от работещите в Дома и от Р. Неделчева – директор на  ЦПЛР –ОУ „Максим Горки“, която от години подкрепя дейностите на местната комисия.


 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе