Отлично представяне на ученици от ПГИ „Робер Шуман“ в състезания, организирани от ИУ – Варна

На 25 ноември 2023 г. ученици от единадесети и дванадесети клас участваха в състезание по право, управленски и социални науки към катедра правни науки на ИУ Варна.

Качеството на професионалното образование в ПГИ доказаха с отличното си представяне учениците от 11. А клас: Валентин Хинков, Мелиса Рафиева, Ачелия Хасан, Виктория Иванова, Гизем Гавалджи, Елчин Джавидова, Исмаил Исмаилов, Кяфие Чакал, Нуртен Фикретова, Селин Мехмед, Снежанка Йорданова, както и Асие Мехмед от 12 А клас. С най – високи постижения са Валентин Хинков, Мелиса Рафиева от 11 А клас и Асие Мехмед от 12 А. Техният резултат от теста е Отличен 5,75.

YouTube

Много добри резултати постигнаха Асие Осман, Мел Татар, Неделина Неделчева от 11 А клас и Джансу Мюстеджеб от 12 В клас.

Наградата за всички тях е участие в предварително класиране в избрана специалност с резултат, приравнен към оценка от кандидатстудентски изпит. Всички ученици получиха и сертификати удостоверяващи успеха им, който е и за техния ръководител – г-жа Мариана Маринова.

Сертификатите на всички ученици днес бяха връчени, официално от директора на гимназията, инж. Христина Панчева.

Учениците Берна Касим, Джем Неждетов, Димитър Димитров,Никол Димитрова и  Пресияна Петрова от 12Б клас доказаха отличните си знания и умения по професията в състезание към катедра „Индустриален бизнес и логистика“ на Икономически университет гр. Варна, проведено на 25.11.2023 г.

Всички участници успешно преминаха първия етап – разработване на  есе на тема: „Логистиката в условията на криза: предизвикателства и решения.“  Журито от университетски преподаватели допусна и петимата ни участници и до втория етап – презентиране и дискусия в защита на тезата от есето.

Нашите ученици заеха призовите места.

Никол Димитрова зае І-во място, с оценка Отличен 6:00

Берна Касим зае II-ро място, с оценка Отличен 5:75

Джем Неждетов зае ІІІ-то място, с оценка Отличен 5:75

Награда за всички ученици е участие в предварително класиране в избрана от тях специалност с резултат, приравнен към оценка от кандидатстудентски изпит. Всички ученици получиха сертификати, които днес им бяха официално връчени от директора на гимназията инж. Христина Панчева.

Заелият първо място се освобождава от семестриална такса за първата година на обучението си, за второ и трето място – освобождаване от семестриална такса за първи учебен семестър в ИУ Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе