Кметът Добрин Добрев участва в среща на кметовете от Североизтока

Кметът на Община Разград Добрин Добрев участва в среща на кметовете от Североизтока, на която бе подписана декларация за сътрудничество между градоначалниците на 6 общини.

Срещата се проведе във Варна по покана на кмета на Община Варна Благомир Коцев, в нея участваха шестимата градоначалници на областните градове в Североизточна България.

YouTube

Те се консолидираха около идеята, че обединяването на усилията на общините в региона ще доведе до повишаване стандарта на живот и икономически просперитет на гражданите.

В разговора бяха изтъкнати три основни приоритета, които бяха включени в декларация, подписана от кметовете на: Варна, Шумен, Добрич, Разград, Търговище и Силистра. Това са: Ускоряване на усилията за довършване на Автомагистрала „Хемус“ и изграждане на международните транспортни коридори; Обединяване на ресурсите на Североизтока за развитие на туризма; Интегриране на инвестициите в региона за ускорен икономически напредък, търговска и транспортна свързаност и общи усилия за привличане на европейско и друго финансиране.

Предвижда се срещите между кметовете от Североизтока да бъдат регулярни, като всеки град ще бъде домакин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе