ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ отбеляза своя патронен празник (ВИДЕО)

На 07.12 общността на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Разград ежегодно отбелязва рождената дата на патрона на училището – големия български поет Никола Вапцаров.

YouTube

Честването започна с поднасяне на венци пред барелефа на поета и отбелязване на 32 години от създаването на учебното заведение.

Традиционно в седмицата преди датата на патронния празник учениците четат за Вапцаров, рецитират негови стихотворения, подготвят кътове и изложби, но тази година се случи нещо различно, което направи празника по-специален, а преживяното по-вълнуващо.

Гости на училищния празник са децата от детските градини „Незабравка“, „Лудогорче“, Славейче“, „Митко Палаузов“ и „Васил Левски“. Малките палавници взеха участие в организираните игри и танци, а за участието си получиха купи, грамоти и по парче торта.

В рамките на празничните дни екипът на училището подготви и концерт с талантливите „Вапцарови искрици“, на който възпитаниците на училището показаха колко са добри в рецитирането, пеенето и танците.

В празничната програма, изнесена в НЧ „Развитие 1869“, взеха участие и момичетата на г-жа Виолета Желязкова от балетната й школа, малката народна певица Йолина Йорданова от музикална школа „Илия Бърнев“, момчетата от танцова формация „Феникс“ с ръководител Иван Стоянов от ЦРД, елегантните мажоретки на г-жа Емилия Борисова от ЦРД и неповторимите народни танцьори на г-н Румен Иванов от ЦРД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе