Ученици от ПГТС „Христо Смирненски“ преминаха обучение по дигитални умения

Ученици от 8. и 9. клас на Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“-Разград взеха участие в проект №BG05M2OP001-2.012-0001 „ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН“. Проектът се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент – Министерството на образованието и науката (МОН).

През периода от 9 октомври до 11 декември 2023 година учениците преминаха обучение от 35 учебни часа по ключови дигитални умения за владеене на дигитални компетентности. С проекта се цели отварянето на образованието и образователните институции към дигиталните технологии чрез внедряването на нови решения за по-добро персонализирано обучение, което да позволи на учителите да предприемат мерки с по-точни и ефективни подходи към всеки отделен учащ и повишаване на мотивацията чрез насърчаване на самостоятелното обучение и самооценка, включително извън класната стая.

YouTube

Част от задачите на гимназистите бяха да търсят и намират информация, да я организират, обработват, споделят, да проявяват творчество в дигитална среда. По време на учебните часове те се запознаха с това какво е виртуална класна стая, научиха се да обработват видеоклипове и аудио файлове с подходящи програми. За преминатото обучение получиха сертификати, съгласно европейска референтна рамка за оценяване на дигитални компетентности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе