„Ръка, която дава-не обеднява“ –МКБППМН-Кубрат и първокласници в поредна съвместна инициатива

Баба Добрана и дядо Димо от „Дом за стари хора-Тертер“, както и  служители от социалната институция бяха специални гости на урок-спектакъл посветен на Магията на доброто. Събитието, които се проведе на 15  декември в СУ „Христо Ботев“  е поредното съвместно дело на местната комисия и възпитаниците на Шенал Исмаил, които  продължават убедително да защитават титлата -Рицари на Доброто, с която бяха отличени преди няколко седмици за извършени добри дела. Малчуганите и техните родители още в първите дни на учебната година дадоха заявка, че искат годините, които ще прекарат заедно в началното училище да се отличава с разнообразни дейности, които да учат малките на ценности и добродетели. Сътрудничеството на г-жа Исмаил като дългогодишен възпитател с местната комисия, отвори пространството това да се случва. За кратко време не само показаха съпричастност и чувствителност, като подкрепиха и станаха част от предизвикателството на „Превенция чрез добротворчество“, но и направиха избор.  С посланието  „С любов за нашите БАБА И ДЯДО“ , малките добротворци избраха по различни поводи да зарадват потребителите на Дом за стари хора в Тертер.

Класната стая превърната в театрална сцена, даде възможност децата да покажат своите таланти. С драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“ , с изпълнение на коледни песни, надписани пожелания върху ръчно изработени картички, учениците докоснаха гостите и получиха заслужено техните аплодисменти.

YouTube

Празничната кошница за потребителите от социалния дом с кафе, сладки и плодове беше предадена на служителите с пожелания за чести сбирки и сладка приказка. В края на срещата децата бяха почерпени от класната им ръководителка, от местната комисия и гостите.

За цялостната им превантивна дейност, първокласниците получиха сертификат за добри дела от секретаря на комисията Надие Карагьозова, която благодари и на цялото родителско тяло на класа за подкрепата и за доброто сътрудничество, което помага децата да проявяват творчество чрез добротворчество. Гост на събитието беше и Валентина Петрова, заместник-директор на школото, която не скри вълнението си от това, което видя и   похвали малките артисти.

През седмицата, доброволците към комисията, продължиха с щедрите си жестове към хората от уязвими групи. Скромни празнични пакети получиха потребители от Дневен център за възрастни с увреждания-Кубрат, децата от СПИ-Варненци, деца от неравностойно положение, и самотни възрастни. „ Най-хубавото, което се случва в студения  месец декември, в който дните са къси и бързо се смрачава е  топлината, която идва от малките изненади, усмивките, които греят по лицата от малките жестове, които говорят много. Все повече хора, отварят сърцато си и това е толкова прекрасно и заразно. Много хора извън общината подадоха ръка, и тази година получихме подкрепа от чужбина “, коментира Карагьозова след събитието и припомни, че предстои 5-то издание на „Коледна топлина“ –за малките пациенти от варненската онкология. За принос в доброволчеството през настоящатагодина, Клуб „Емпатия“ получи специални грамоти от Бургас и беше отличена от инициативата „Доброволчеството носи щастие-2023“  на  Съвета по наркотични вещества и Областен информационен център –Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе