25 000 лева глоба от РИОСВ – Русе за разградска фирма, неизпълнила предписания за почистване на отпадъците от дейността си

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова е издала десет наказателни постановления (НП) през ноември, с които на физически и юридически лица са наложени глоби и имуществени санции в размер на 90000 лв.

Дружеството „Лортекс“  ЕООД, гр. Разград е санкционирано с пет наказателни постановления на обща стойност 25 000 лв., затова че не спазило дадените предписания за почистване на отпадъците от дейността, в нарушение на Закона за управление на отпадъците.

YouTube

На 03.10.2023 г. от изход ГПСОВ Разград, с оператор „Водоснабдянаве Дунав“ ЕООД, гр. Разград е взета съставна проба пречистени отпадъчни води, преди заустването им във водоприемник – река Бели Лом. След анализ, Регионална лаборатория-Русе е представила протоколи от изпитване с резултатите.

На 09.11.2023 г. е съставен и връчен на оператора констативен протокол по чл. 69 от ЗООС. В деловодството на РИОСВ – Русе е заведено изготвеното предложение до Директора на РИОСВ-Русе за налагане на текущата месечна санкция във връзка с установено замърсяване на водния обект. Издадено е Наказателно постановление на Директора на РИОСВ-Русе за налагане на ТМС в размер на 42 358 лв.

Общият брой на проверките през ноември е 129 на 122 обекта от контролираната територия. В рамките на осъществения контрол са дадени 48 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия с екологичното законодателство.

През ноември са съставени 6 акта за установяване на административни нарушения.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 19 076,96 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 3 609,40 лв. По сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН са постъпили 2 800 лв. От структурите на НАП през месеца са събрани и приведени 76,96 лв по имуществени санции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе