Кметът и председателят на Общински съвет-Исперих присъстваха на встъпителна конференция за Общински мандат 2023 – 2027

Кметът на община Исперих Белгин Шукри и председателят на общинския съвет Бейти Бекир присъстваха на Встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети, която се проведе в София на 11 декември 2023 г.

На събитието, организирано от Националното сдружение на общините в Република България, над 400 кметове и представители на местната власт набелязаха възможностите за партньорства между общините и перспективните задачи пред управлението на местно ниво. Очертани бяха актуалните за общините политически теми, основните предизвикателства и общата визия за развитието на общините през мандат 2023 – 2027. В дискусиите се включиха министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, заместник-министърът на финансите Георги Клисурски и председателят на Народното събрание г-н Росен Желязков. С тях бяха обсъдени непосредствените задачи и предизвикателства пред общините: подготовката на местните бюджети в рамката на държавния, новите механизми за подкрепа на общинските инвестиции и други актуални въпроси.

YouTube

На Форума присъстваха още партньори на НСОРБ от Асоциацията на местните власти на Кралство Норвегия и представители на бизнеса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе