СТЕМ Коледа: Знания, творчество и технологии с петокласниците от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“

Класната стая на учениците от пети клас се превърна във вълшебна работилница. Заедно със своя учител г-жа Мария Минкова, децата от ЦОУД групата се потопиха в този нестандартен урок, който свърза знания, креативност и творчество в едно.

Всичко започна с математическо предизвикателство, където възпитаниците на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ наредиха пъзел с коледна картина като използваха знанията си за обикновените дроби.

YouTube

След това влязоха в дигиталния свят на образованието с MozaWeb. Петокласниците се потопиха в интерактивен урок, от който не само учиха, но и подсилиха коледния си дух и настроение.

Не липсваше и творчески акцент, децата изработиха уникални украси. Създадоха коледно градче и изкуствен сняг, а екип инженери изработи коледна елха, която всички с нетърпение очакват да грейне.

Финалът на урока предостави възможност за съчетаване на изкуство с технологии. С помощта на платката Makey Makey и програмния език Scratch, учениците създадоха говореща картина, която разказва за очарованието на предстоящите празници и ни напомня, че любовта е във въздуха.

Работата в екип създаде по-голяма креативност и обединение. Всички отбори получиха сертификат за опазване и споделяне на коледната магия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе