ОУ “Васил Левски”-Разград бе единственото основно училище в страната, поканено на Национален форум на МОН „Образования за утрешния ден“

ОУ „Васил Левски“-Разград бе единственото основно училище в България, поканено да представи добри примери в прилагането на дигиталните технологии в обучението на Национален форум на МОН „Образование за утрешния ден“.

Училищният екип в лицето на директора Диана Първанова и заместник-директора Величка Иванова участваха в панелните дискусии, а учителите Анжелина Черникова, Венелин Николов, Марияна Радославова и Светлана Янкова представиха пред образователни експерти от цялата страна четири практики. Те показаха модели на преподаване, които с помощта на технологиите трансформират учебния процес, като помогнат на учениците да формират умения и компетентности, необходими на човека, който живее и работи в дигиталната епоха.

YouTube

Фокус на споделеното:

  • моделът 1:1, който дава възможност учител и ученици да работят заедно без ограничение от времето и мястото;
  • развиване на мисленето и придобиване на набор от ключови умения през роботиката;
  • предимствата на проектно базираното обучение за формиране на ключови компетентности у децата и свързването на учебните занимания с реалния живот;
  • създаване на ангажиращи уроци чрез дигиталната платформа Кан академия.

Форумът на МОН, в който участва премиерът академик Николай Денков, министърът на образованието проф. Галин Цоков, заместник-министърът на образованието Наталия Митева, имаше амбициозната задача да покаже посоката на развитие на българското училище в епохата на изкуствения интелект. Образованието на бъдещето ще се фокусира върху индивидуалния подход към всяко дете, стана ясно по време на дискусиите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе