Даровитите деца на Разград ще получат парични стимули за постиженията си през годината

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в четвъртък, 21 декември, талантливите деца на Разград ще получат от Община Разград парични стимули за постиженията си през 2023 г.

Това се случва в изпълнение на Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград за 2023 г. Мерките се прилагат от 9 години, като общият размер се предвижда в общинския бюджет, през настоящата година е 30 000 лева.

YouTube

Право на еднократна парична подкрепа имат учениците, които през годината са спечелили призови места от конкурси, фестивали и състезания в сферата на науката, изкуствата и спорта и в указания срок са подали заявления в Община Разград с приложена информация за постиженията. Документите бяха разгледани от Експертно-консултативна комисия от общински служители от различни отдели и общински съветници. Те установиха, че от подадените 145 заявления на изискванията отговарят 138.

Церемонията по връчване на паричните стимули и грамотите за даровитите деца от Разград ще започне в 10,00 ч. във фоайето на Общинския културен център (Новия театър) в Разград.

В сравнение с предходната година призьорите са близо два пъти повече, през 2022 г. бяха 71.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе