Кубратската инициатива „Коледна топлина“ за пореден път подари любов и топлина на малките пациенти от варненската болница „Света Марина“

Тазгодишното издание на „Коледна топлина“ създаде усещане за още по-голяма общност и свързаност. Навръх Игнажден кубратската кауза на МКБППМН, подкрепена от много доброволци от района, страната и чужбина, реализира своята коледна проява под мотото „Отвореното сърце означава добър човек“. Всички, подкрепили каузата, показаха, че разбират добротворчеството в истинския й смисъл и че са „с очи отворени към сърцето“, което никога не греши и прави правилните избори.

YouTube

20 деца от „Клиниката по детска онкология и хематология“ получиха дарове, играчки, позитивни символи и десетки надписани картички от кубратските си приятели с пожелание за преди всичко здраве и скорошно оздравяване. За детската занималня също имаше подходящи образователни продукти като пъзели, блокчета за оцветяване и ръчно изработен календар от дървени кубчета, който дава възможност по забавен начин да бъдат научавани дните, месеците и датите на английски език. Допълнително настроение внесоха специално избраните за случая плюшени играчки – „Снежко и Веселото джудже“, които през предстоящите коледни и новогодишните вечери да напомнят, че топлината, нежността, чудесата, щастливите моменти с приятели и семейството са само малка част от нещата, които правят живота ни по-добър, по-спокоен, по-поносим. Емпатистите не пропуснаха да подготвят и празничен пакет за медицинския екип на Клиниката с благодарност за всеотдайните им грижи.

„Госпожо Карагьозова, огромно благодаря за вниманието Ви към нашите деца и радостта и човешката топлина, с които дарявате. Благодаря от сърце на Вашите приятели за жеста на подкрепа и съпричастност“, бяха думите на доц. Белчева, завеждат клиниката, в края на срещата, на която присъстваха още лекари и медицински специалисти от отделението и новият приятел-дарител на кубратската кауза Хюлия Шакир – позната сред приятелите си като „щедро сърце“. Понастоящем студентка по медицина – първи курс.

Подадената ръка на семейство от Германия и събраната сума са достатъчни за скорошни гостувания в Клиниката, като първото се предвижда да е още през месец март 2024.

Благодарности от кубратския секретар д-р Н. Карагьозова получиха всички участници – деца и възрастни, подкрепили каузата. А те тази година никак не са малко. Писмата ни отпътуваха към София, Швейцария, Пирдоп, Завет, Русе, Търговище, Германия, Беловец, Бисерци, Кубрат. Припомняме, че в предишните издания в „Коледна топлина“ участваха деца от Дъблин и жени от Германия (Долна Саксония).

И тази година организацията премина в стила на разбирането ни, че „добрите дела се случват тихо, без много шум“, а добрата реклама „от уста на уста“ помага за откриването на хора „с големи сърца“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе