Представители на ПГТС „Христо Смирненски“ присъстваха на национална среща на иновативните училища в София

Представители на Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“-Разград, които работят по иновацията, въведена в гимназията от тази учебна година, присъстваха на Национална среща за иновативни училища в Технически университет, гр. София по покана на Министерството на образованието и науката.

Тя бе с цел обмен на опит и представяне на сътрудничеството между Технически университет-София и Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“, гр. Велико Търново, на която е възложено изпълнението на иновативна задача – разработване на ново учебно съдържание с въвеждане на нови учебни предмети в областите: „Дигитално предприемачество“, „Киберсигурност“ и „Изкуствен интелект“ за паралелки от професионално направление „Компютърни науки“.

YouTube

Дейностите се финансират по проект на МОН и целят внедряване на повече иновации в българското образование. На срещата присъстваха проф. д-р Галин Цоков-министър на образованието и науката, проф. дн инж. Иван Кралов- ректор на Техническия университет, София, г-жа Наталия Михалевска-началник на политическия кабинет на министъра на образованието и науката, д.ик.н Янка Такева-председател на Синдиката на българските учители и представители на иновативни гимназии от цялата страна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе