Близо 500 деца взеха участие в образователната част на изложбата „ОТ СВЕТИ НИКОЛА ДО ДЯДО КОЛЕДА“ в Разград

Точно 449 деца от всички основни училища в Разград се включиха образователната част на изложбата „От Свети Никола до Дядо Коледа“. Тя бе открита на в навечерието на Никулден и бе отворена за посещение до 22 декември.

Първо петокласници от ОУ „Н. Икономов“ разгледаха паната и витрините в изложбата. Посрещна ги педагогът в Регионалния исторически музей Христо Христов, по чиято идея бе реализирана образователната програма в изложбата. Той им разказа за светеца и превръщането му в Дядо Коледа, както и за традициите на Никулден. И ги поведе в приключението да си уловят сами риба, а след това да я оцветят. Децата имаха възможност и да наредят огромен пъзел с изображението на Св. Никола.

YouTube

Последваха десетки паралелки момичета и момчета от това и всички останали основни училища в Разград, тъй като програмата е насочена към ученици от по-малките класове.

Деца от ОУ „И. С. Тургенев“ изненадаха домакините си с червеното сърце, изработено от тях специално за елхата в залата на изложбата.

В начинанието на Христо Христов му помагаха колегите от РИМ-Разград: дизайнерът Михаил Маринов, екскурзоводът Полина Неделчева и уредникът в отдел „Археология”.

500 ДЕЦА ОТ ВСИЧКИ ОСНОВНИ УЧИЛИЩА В РАЗГРАД СЕ ВКЛЮЧИХА В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ЧАСТ НА ИЗЛОЖБАТА „ОТ СВЕТИ НИКОЛА ДО ДЯДО…

Posted by Регионален исторически музей – Разград / Regional History Museum – Razgrad on Friday, December 22, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе