Кметът на Община Исперих връчи свидетелства за професионална квалификация на безработни, преминали обучение за „Текстообработване”

Кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри връчи свидетелства за професионална квалификация на безработни, преминали обучение за „Текстообработване” по професия „Оператор на компютър“.

Обучението се реализира през месеците октомври и ноември по проект ”Шанс за зелена и екологична заетост”, който се изпълнява от Регионалната структура на КНСБ и е част от Националния план за заетост 2023 г.

YouTube

Курсът се проведе в партньорство с Бюро по труда – Исперих, Община Исперих и Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“ и завърши с полагане на изпит по теория и практика.

Обучените лица получиха удостоверенията си за професионална квалификация от кмета Белгин Шукри. Преди да им ги връчи той заяви, че проекти като този имат много важно значение, тъй като безработните стават конкуретноспособни на пазара на труда и им пожела в най-скоро време да бъдат включени в заетост.

На връчването на свидетелствата за професионална квалификация присъстваха и началникът на Отдел „Посреднически услуги“ към Бюро по труда – Исперих Драгомир Нанов, заместник-кметовете Ариф Ахмед и Аксел Кючюк, които също поздравиха курсистите за успешното завършване на обучението.

КМЕТЪТ БЕЛГИН ШУКРИ ВРЪЧИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ НА БЕЗРАБОТНИ, ПРЕМИНАЛИ ОБУЧЕНИЕ ЗА…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Thursday, December 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе