Спешно ще се осигури помещение на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование

В Областна администрация днес, 11 януари, Областният управител Владимир Димитров прие ръководството на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО). РЦПППО е държавна структура към Министерството на образованието и науката и работи с деца със специални образователни потребности.

Работната среща се случи, по повод писмено искане от ръководството на Регионалния център, за предоставяне на помещение, в което да се изгради модерна, функционална и достъпна среда за работа с децата със специални образователни потребности. В момента РЦПППО се помещава в общински имот /сграда на бившия МУЦ/, който е неудобен за изпълнение функциите на Регионалния център.

YouTube

По принцип Регионалните центрове ползват имоти – публична държавна собственост, затова директора на РЦПППО Милена Стоянова отправи молбата си към г-н Владимир Димитров, ако има подходящо помещение, да им бъде предоставено. „В общински имот ние не можем да правим ремонт и да оборудваме с необходимата база“, каза Стоянова. Средствата, които могат да вложат в ремонт и оборудване, за ефективна работа с децата, могат да бъдат вложени само в сграда публична държавна собственост. Помещението не може да е и извън града, трябва да бъде в областния център, тъй като обслужва цялата област Разград.

Регионалният център работи в момента с 220 деца и ученици, като има за задача да подсигури най-добри условия за децата със специални образователни потребности.

„Имаме необходимост от помещение с подходящи архитектурни и социално-битови условия“, заявиха от ръководството на Центъра. “Закупили сме оборудване за сензорна стая, а имаме оферта и за солна стая, които не можем да поставим в помещението, в което работим сега. Наложително е спешно да се преместим.“, казаха още представителите на РЦПППО.

Владимир Димитров заяви, че са огледани всички възможности и засега единствената сграда държавна собственост, която отговаря на условията е тази на бул. „България“ 15. Той се ангажира, че ще съдейства Центърът най-скоро да се премести в някое от помещенията в тази сграда и поясни, че в сгради – държавна собственост, с предимство се настаняват държавни структури.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе