Общинският съвет по наркотични вещества обяви конкурс „Аз и един мой ден в интернет“

По повод 6 февруари – Международния ден за безопасен интернет – Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него обяви конкурс за рисунка, компютърна рисунка и видеоклип на тема „Аз и един мой ден в интернет“.

Целта на инициативата е да се привлече вниманието на учениците към рисковете, които крие интернет.

YouTube

Конкурсът е насочен към ученици от 1 до 12 клас от училища и извънучилищни звена в Разградска област и ще се проведе в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.

Организаторите от общинската структура обявяват и подтеми за конкурса, който на различни теми се провежда всяка година под мотото „Заедно за един по-добър интернет. Това са: Разпространение на фалшиви новини; Манипулативни материали; „Тик-ток  и  аз“; Информация за някакъв случай, риск  или  инцидент с малолетен потребител за който знаете/познавате; Какво ви харесва в интернет, какво ви впечатлява/натъжава, какви са онлайн интересите ви и знаете ли какви са рисковете за вашата  безопасност; Знаете ли какво е „кибертормоз“.

Творбите се приемат на място в ОбСНВ в ЦПЛР-Ученическо общежитие, на ул. „Н.Й.Вапцаров“№10 в Разград, стая 112 или 111. Краен срок за подаване – 13 февруари включително. Допълнителна информация може да се получи на тел. 084 661395, а пълният регламент на конкурса е публикуван на интернет страницата на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе