Елитните отбори на Лудогорец повдигнаха духа си на връх Шипка

Момчетата от елитните отбори на Лудогорец предприеха разходка из миналото на България, стъпвайки на едно от най-величавите места – Паметника на свободата, който гордо извисява ръст на връх Шипка. Любознателната историческа ретроспекция и насладата от спиращите дъха планински гледки заредиха спортистите и разнообразиха всекидневните тежки двуразови тренировки по време на подготвителния им лагер в старозагорското село Ягода.

Футболистите на Лудогорец и техните треньори разгърнаха страниците на българската история, връщайки се към паметните моменти от отбраната на Шипченския проход по време на Руско-турската война. В националния парк-музей „Шипка“ спортистите разгледаха експозицията, разположена на осемте етажа на монумента. Впечатлени си тръгнаха и от видео прожекцията на филма за сраженията, съпътстван от интересно поднесена беседа.

YouTube

Полезната разходка допринесе за поддържането на физическата подготовка на футболистите на Лудогорец, като по-различната „тренировка“ се проведе на стълбите по пътя към паметника. Оползотвореното време под безоблачното небе повдигна отборния дух и сплоти още повече момчетата, за които в края на седмицата предстоят още три контролни срещи по време на подготвителния лагер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе