Шест медала за Лудогорската борба от Държавното първенство в Горна Оряховица

От 17 до 20 януари се проведе Държавно лично първенство за кадети и кадетки до 17 годишни в гр. Горна Оряховица. В надпреварата се включиха всички клубове по борба от Разградска област с максимален брой участници поради важността на надпреварата, където класираните се до трето място се включват в разширения състав на Националния отбор за тази възраст.

При кадетките второ място зае Филиз Кямил от СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград с личен треньор Фатме Шабан. Филиз се бори в по горна категория до 57кг. където записа 3 блестящи победи с туш, но на финала отстъпи пред Олга Попова молдовска състезателка с българско гражданство състезаваща се за ЦСКА и Европейска шампионка за миналата година.

YouTube

Отново на второ място се класира и Селин Мехмед в категория до 46 кг. от СК „Агросем“ Острово с треньор Недрет Али. На финала тя отстъпи на състезателката Даяна Стойчева бронзова медалистка на Европа за миналата година.

Бронзов медал за СК „Зекерие Гючлю“ завоюва Ямур Халим с личен треньор Ерол Сали, а на крачка от медалите с пето място остана клуба по борба „Кубадън“ гр. Лозница.

При кадетите участие взеха над 280 състезатели от над 37 клуба.

СК по Борба „Осман Дуралиев“ гр. Исперих с треньор Бехчет Хамид спечелиха два медала. Второ място за Гроздан Петков в категория до 48 килограма след 3 победи, а състезателят Аксел Кадир в категория до 60кг. в конкуренция от 38 състезатели и спечелени 5 категорични срещи, и в много оспорвана схватка до последни секунди допусна само една загуба на полуфинал и се окичи със бронзов медал.

Трето  място в категория до 55 кг. след 4 победи и една загуба на полуфинал записа и Валери Огнянов състезател на СК „Кубадън“ гр. Лозница с треньор Севджан Адем.

Българската федерация по борба гласува доверие и на единствения лицензиран съдия от Разградска област Дениз Хамид по време на Държавно първенство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе