Шестокласници от ОУ „Васил Левски“ изработиха модели на електрическа верига

Задачата, дадена от преподавателя по Човекът и природата в ОУ „Васил Левски“ от Албена Цонева бе за домашна работа и изискваше да се направи истинска работеща електрическа верига.

30 шестокласници показаха, че метода учене чрез правене е истинско предизвикателство за тях и изпълниха домашното. На презентацията стана ясно, че задача е изпълнена не само със знания за физичните процеси, но и с голяма креативност. Електрическите лампи бяха скрити в коледни елхи, къщички, различни макети и конструкции.

YouTube

Преподавателят Албена Цонева и училищното ръководство поздравяват всички ученици, показали активност и създали проекти по физика. Награда за тяхната инициатива са персонални покани за безплатна прожекция на филм в училищния киносалон. На презентациите 29-те момичета и момчета получиха билетите си за кино, а филмът ще бъде избран от самата публика.

Учениците, които получиха награди за своята работа са:

Алиса Кушчу, Аляра Исуф, Ирем Али, Михаела Панайотова, Фатме Зевжетова и Рая Момчева от шести “а” клас.

Александър Радев, Дефне Динчер, Иван Делиев, Метие Бозева, Никола Илков, Николета Стоянова, Сиана Милкова и Фигян Хасан от шести “б” клас.

Георги Димитров, Диян Добрев, Ивона Тонева, Мира Цачева, Пресияна Тодорова и Ралица Русанова от шести “в” клас.

Андрея Маринова, Божидара Атанасова, Даная Георгиева, Еркан Хамзов, Иво Ковачев, Йоана Матева, Кристиана Йорданова, Мартин Георгиев и Михаил Николов от шести “г” клас.

Поздрави за госпожа Цонева и нейните ученици за креативния подход и благодарности за родителите на всички шестокласници, които са насърчили своите деца да създадат проектите.

ШЕСТОКЛАСНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТИТЕ СИ “В СВЕТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО – МОЯТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ВЕРИГА”Задачата, дадена от…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Wednesday, January 17, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе