Новият „Почетен гражданин на Разград” Петранка Дацкова Луканчевска: Нека всеки бъде пропит от желанието и стремежа да участва в разкрасяването на нашия град!

„Нека всеки да бъде пропит от желанието и стремежа да участва в разкрасяването на нашия град, защото, където е красиво, е удобно и приятно да се живее”. Това заяви най-новият носител на званието „Почетен гражданин на Разград” Петранка Дацкова Луканчевска след като получи отличието.

Тържествената церемония се проведе на сцената на Общинския културен център. Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева прочете решението на местния парламент за удостояването на г-жа Луканчевска с престижното звание „за изключителни постижения в областта на културата, които имат общонационално значение и цялостната й дейност в духовното развитие на град Разград”. Решението бе взето единодушно днес – с 25 гласа „за” от 25 гласували общински съветници. Кметът Добрин Добрев връчи отличието и поздрави създателката на Капанския ансамбъл.

YouTube

С вълнение в гласа Петранка Дацкова Луканчевска благодари за присъждането на званието на: Кмета Добрин Добрев, Председателя на Общинския съвет Галина Георгиева, Инициативния комитет, който я номинира, общинските съветници, членовете на комисията, която одобри номинацията. Г-жа Луканчевска се обърна с благодарност и към своите съратници, с които „заедно сме създавали културата”. Тя направи предложения и за още две номинации за „Почетен гражданин на Разград – музикалния създател на Капанския ансамбъл – ръководителя на хора, оркестъра и детската музикална школа на народни инструменти Райчо Василев и кмета на Разград в периода 1946-1948 г. Борис Караджов, който е инициирал изграждането и укрепването на коритото на река Бели Лом.

Тя изрази надежда, че ще се намери начин който замърсява реката сега да престане да я замърсява, отправи предложения към настоящата местна управа да се направят атракции по реката. „При наличието на такива млади и активни ръководители може би и това ще стане” – коментира г-жа Луканчевска.

Тя честити празника на разградчани и пожела „годината да е мирна и здрава, да донесе много успехи на хората. Г-жа Луканчевска пожела още целият Разград да стане като центъра, който по думите й е прекрасен.

След тържествената церемония започна концертът-спектакъл на Националния музикален театър „Стефан Македонски” „Приказка за виенския валс”. По традиция за празника на града в Разград гостува хитово представление от българската сцена. „Приказка за виенския валс“ е спектакълът, с който Националният музикален театър откри творческия сезон 2023/24 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе