Ученици от Разград се включиха в „Уикенд на идеите“ по предприемачество и бизнес (СНИМКИ)

27 деца от Разград участваха в „Уикенд на идеите“ по програмата Тийноватор на фондация „Прознание“. Тийноватор се реализира пилотно в България през учебната 2018-2019 година. Програмата се провежда вече шеста година, а за първа и с разградски тийнейджъри. Тази година интересът от Разград беше огромен, като първоначално се записаха над 70 деца от 9-ти до 11-ти клас.

YouTube

Децата в момента са организирани в два клуба с четирима ментори – Радина Василева, Радомир Рашков, Марияна Георгиева и Петромир Пенчев – всички от Разград. Те се обучават по учебна програма от октомври до май в основите на предприемачеството и бизнеса. Тийноватор е базиран на учене през практика и е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците.

На 27 и 28 януари разградските деца пътуваха до София, където се срещнаха с всичките 45 клуба от страната. На събитието присъстваха около 400 деца от различни градове, заедно със своите ментори. Уикендът се проведе под формата на уъркшоп. В рамките на цял ден и цяла нощ децата трябваше да изготвят презентация на своята бизнес идея, а в неделя те представиха своите идеи пред компетентно жури.

На място те представиха петте си идеи, а именно „Смарт куфар“, „Вендинг машина за храна за животни“, „Интерактивна карта“, проекта „Междучасие +“ и „Bar Challenger“.

Награди имаше за 12 отбора и идеи.

През месец май ще бъде финалът на програмата, където отново ще бъдат защитавани проектите, но този път директно пред потенциални инвеститори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе