Ученици от Беловец дискутираха темата – „Любовта, която…“

Учениците от трети клас от училището в село Беловец с класен ръководител Фатме Чакърова бяха обект на превенция в местната комисия в  месеца на любовта.  Как децата разбират любовта, по какъв начин я изразяват, как показват чувствата и симпатиите към хората около тях? Малчуганите отговориха на предизвикателството, чрез изработване на картички с послания и разиграване на игрова ситуация „Когато сърцето говори“.  С нея участниците Ивана, Умут, Емир, Левчо и Емиркан се поздравиха като си размениха символични сърчица и пожелаха в „училище и вкъщи да уважават всички, които се грижат за тях, да са внимателни един към друг дори когато понякога възниква напрежение и винаги да носят любовта в сърцето си, защото  с нея и чрез нея няма нерешени проблеми.“

YouTube

Играта завърши с благодарност на децата  към класната им ръководителка, която от три години ги води по пътя на знанието.

„Децата, тези толкова чисти създания, винаги ни учат на безусловна любов, която не трябва да забравяме и често да си припомним“, това заключиха в края на срещата менторите на срещата – Фатме Чакърова и секретарят на комисията Н. Карагьозова.

Организираната от местната комисия среща се превърна в различно изживяване за малчуганите от училището в Беловец, които се почувстваха като специални гости в общинската администрация, където се проведе урокът за любовта. Към днешна дата учениците провеждат редовни учебни занимания в Кубрат, след като неотдавна изгоря покривът на училището.  Какво по-хубаво от това, п позитивен начин да помогнем на децата да преживяват случило се.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе