Филиал Велико Търново на Медицински университет-Варна представи своите специалности пред зрелостници от разградски училища

За втора поредна година Община Разград оказа съдействие на Филиал Велико Търново на Медицински университет-Варна за организиране на презентация на специалностите, изучавани във ВУЗ-а, пред зрелостници от разградски училища. На събитието днес присъстваха заместник-кметът Хабибе Расим и главен експерт в отдел „Образование и спорт“ Теодора Ненкова. Пред тях доц. Диана Димитрова, която е била 8 години директор на Филиала, изрази благодарност към ръководството на Община Разград за съдействието. Г-жа  Расим предаде поздравите на Кмета Добрин Добрев и очакванията му доброто сътрудничество между висшето учебно заведение и местната управа да продължи. Сред пожеланията, които и доц. Димитрова, и заместник-кметът Хабибе Расим отправиха, бе повече млади хора от Разград да кандидатстват и да завършат образование във Филиала и след това да се завърнат в Разград, за да работят по специалността си, която е дефицитна в региона.

YouTube

Доц. Димитрова представи пред ученици от четири разградски училища възможностите, които предлага Филиала. В него се получава бакалавърска степен по две специалности „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Приемът е с тест по биология, на 27 април е предварителният приемен изпит за тазгодишната кандидат студентска кампания, а редовният изпит е на 12 юли.

Сред участниците в презентацията имаше две дами от Разград – главен асистент във Филиал Велико Търново Мюжгян Сабри и третокурсничката Елеонора. Те споделиха своята мотивация да се реализират в тази сфера съответно чрез обучение и работа във Филиала.

Учениците имаха възможност и да направят опит да поставят венозна инжекция на манекен, след предварителни инструкции от специалистите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе