Разград почете паметта на Апостола (ВИДЕО)

Днес,19 февруари, разградчани поднесоха венци пред паметника на Васил Левски по повод неговата гибел. Това се случи на честването на 151-годишнината от обесването на великия българин, което се проведе в двора на Основно училище „В. Левски“.

Венци и цветя пред паметника поднесоха както представители на институции, организации, учебно заведения и политически сили, така и много граждани.

YouTube

На отбелязването на този ден бяха изречени почетни слова, а децата рецитираха стихове и пяха песни.

Всички присъстващи участваха в масовото рецитиране на стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев, което се проведе едновременно в 453 училища в България и още 11 училища в чужбина.

Ученици на ОУ”Васил Левски” изпълниха и други стихове и песни, посветени на патрона на училището. На честването прозвуча още едно авторско произведение от бивш възпитаник на училището от преди повече 20 години, когато в него се е учело до 10 клас. По предложение на дългогодишната вече пенсионирана учителка по български език и литература Иванка Борисова свое есе от времето, когато е десетокласничка в училище „Васил Левски”, прочете адвокат Мариела Томова. Чуха го и нейните деца, които сега са ученици в същото училище.

На събитието присъстваха кметът на Разград Добрин Добрев, областният управител Владимир Димитров и други представители на местните институции и организации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе