ЦДГ „Васил Левски“ с честване, посветено на техния патрон

Областният управител Владимир Димитров и секретарят на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на честване в ЦДГ №7 „Васил Левски“, посветено на 151 години от обесването на Васил Левски.  Димитров връчи поздравителен адрес на г-жа Елена Трифонова – директор на детската градина.

YouTube

„Няма българин, който да не знае и да не почита името на Васил Левски. То се е превърнало в светиня за народа, Левски е оставил завети, които следваме днес и нашите деца ще следват в бъдеще. Днес и малки и големи се прекланяме пред образа на Дякона и честваме това, че в България се е родил и израснал този велик неин син, достоен за възхищение и подражание“, пише в адреса областният управител.

Децата бяха подготвили музикално-поетична програма със стихове, песни и танци, с които да отбележат гибелта на Апостола на Свободата. В края на честването изгледаха кратък филм за Дякона.

По вече утвърдена традиция г-жа Трифонова връчи грамоти и книги, посветени на Васил Левски, на възпитаници на детската градина, които през последната година са получили награди от различни конкурси.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе