ПГТС „Христо Смирненски“ ще е домакин на регионалния кръг към Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“-Разград бе удостоена с честта тази година да е домакин на регионалния кръг от Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, който ще се проведе на 22 и 23 март 2024г. Като част от домакинството бе и провеждането на обучение на тема „Съвременни тенденции в акумулаторите“, организирано от Интер Карс България, съвместно с фирма VARTA. Обучението бе предназначено за учителите специалисти, ръководители на училищните отбори от автомеханици от VI регионална група: Професионална техническа гимназия – гр. Варна, Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост – гр. Добрич, Професионална гимназия по транспорт – гр.Русе, Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ – гр. Русе, Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ – гр. Силистра, Професионална техническа гимназия „Симеон Велики“ – гр. Велики Преслав, Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт  – гр. Шумен, Професионална гимназия по селско стопанство „Земя“ – гр. Провадия, Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт – гр. Дулово, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Никола Йонков Вапцаров“  – с. Средище, като лектор бе Иво Сърмаджиев, представител на фирмата за България.

YouTube

С цел повишаване на обективността при оценяването на задачите в регионалните кръгове на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” през тази учебна година учениците състезатели ще изпълняват и едно практическо задание, което е подготвено от съорганизатора на състезанието Интер Карс България ЕООД със съдействието на фирма VARTA. Информация за задачата ще бъде предоставена на училището – домакин непосредствено преди състезанието, като в съдийската комисия ще участва и представител на фирмата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе