Благотворителна стрелкова среща тази неделя край Разград

На 24.03.2024 г. Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ с председател д-р Методи Ботровлиев, организира благотворително състезание по правилата на International Practical Shooting Confederation (IPSC) – динамична стрелба с пистолет, под наименованието – Стрелкова среща THE MAD FOREST’S METAL HEART HANDGUN/PCC L1.

Всички събрани средства от състезанието ще бъдат предоставени за лечението на нашите съграждани – Пламен Кулов и Ангел Героев, които се борят с тежка диагноза. Състезанието ще бъде от първо ниво, като оръжията, които могат да бъдат използвани от състезателите са пистолети, револвери и карабини с калибър 9 мм. Участието в състазанието е свободно, като не е необходимо състезателите да са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба (БФДС), както и такива, които не са издържали изпита по безопасност на Федерацията. Единственото условие за участие в спортното мероприятие е, състезателите  да разполагат със законно придобито, късо нарезно оръжие и карабини с калибър 9 х 19.

YouTube

Събитието ще се проведе на стрелбището на спортния клуб, което се намира на главен път Русе – Варна, преди с. Ушинци (бившата каменна кариера), в два етапа През първия етап състезателите ще обстрелват 100 метални мишени, подредени в пет отделни сцени на разстояние от 8 до 20 м., а след приключването му, ще се проведе стрелкови дуел. Желаещите да вземат участие, могат да се запишат на място, като началния час на състезанието е от 10:30 ч. Всеки който желае да изпробва своята бързина и точност е добре дошъл.

Състезателите които не успеят да вземат участие в състезанието на 24 март, ще имат тази възможност на 07.04.2024 г., когато ще се проведе състезанието MAD FOREST Handgun&PCC LIII. Състезанието ще се състои от дванадесет сцени, трето ниво и в него могат да участват само картотекирани състезатели към БФДС. Ще се обстрелват над 100 хартиени и метални мишени.

За любителите на гладкоцевното оръжие на 21.04.2024 г., за поредна година, клубът ще бъде домакин на държавното първенство по динамична стрелба с гладкоцевно оръжие, на което участие са заявили състезатели както от страната, така и от чужбина. Състезанието ще се състои от дванадесет сцени, като ще се обстрелват хартиени и метални мишени, и панички.

СНЦ „Спортен клуб по стрелба „Дръзки” извършва спортно – тренировъчна и спортно – състезателна дейност на собственото си стрелбище, като клуба разполага със сертифицирани инструктори, които могат да обучат всеки желаещ, дръзнал да усети тръпката от динамичната стрелба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе